ویرا طرح اسپرلوس » طراحی و اجرای باغ و تالار عروسی » طراحی رستوران و ایده های دکوراسیون آن
    طراحی رستوران
    | طراحی و اجرای باغ و تالار عروسی

    طراحی رستوران

    با توسعه زندگی شهری، رستوران­ها جایگاه ویژه­ای در زندگی پیدا کرده­ اند. رستوران­ها دیگر تنها محلی برای غذاخوردن به حساب نمی ­آیند و افراد معمولا زمان زیادی را در آن­ها سپری می ­کنند. حتی جشن­ ها و مراسم نیز در رستوران­ ها یا به عبارتی در تالار رستوران­ ها انجام می ­شود. با تمام این توضیحات، اهمیت طراحی رستوران­ و تالار رستوران­، توسط افراد متخصص، دو صد چندان می ­شود.

    طراحی رستوران

    طراحی تالار رستوران

    تالار رستوران یا به عبارتی تالار و رستوران که به آن تالار پذیرایی نیز گفته می­شود، جایی است که در آن مراسمی چون ختم و جشن­های کوچک و گردهمایی­های خانوادگی برگزار می شود. همچنین به صورت محدود جشن عقد یا عروسی های بدون زرق و برق (در حد برگزاری یک شام یا ناهار) را می توان در آن برگزار کرد.

    طراحی تالار رستوران با طراحی تالار عروسی یا طراحی باغ تالار عروسی، دارای تفاوت­هایی است چون مراسمی که در یک تالار رستوران برگزار می شود، همراه با برخی از محدودیت هاست. به طور کلی، در طراحی و اجرای تالار رستوران باید به برخی موارد توجه داشت. برای مثال، در طراحی باید ارتفاع سقف را به گونه ای در نظر گرفت که به دلیل ازدحام جمعیت، هوای محیط   نامطبوع نشود. در واقع هر چه ارتفاع سقف بیشتر باشد، گردش هوا و تهویه راحت تر صورت می گیرد. البته در طراحی باید به بحث تهویه مناسب نیز توجه کافی داشت. یکی دیگر از مواردی که باید مد نظر قرار داد، فضای کافی برای تالار رستوران است و اگر فضای اختصاصی برای برگزاری مراسم بتوان در نظر گرفت، در رفاه حال مشتریان معمول و همیشگی رستوران، می­تواند تاثیر مثبت داشته باشد. در نظر گرفتن دو ورودی مجزا در طراحی و اجرای تالار رستوران، برای رسیدن به این امر نقش دارد.

    دیوارهای تالار رستوران­ ها به دلیل ضوابط بهداشتی باید سنگ شوند در نتیجه در زمان طراحی باید این مسئله را نیز مد نظر داشت. معمولا ارتفاع سنگ از کف 120 سانتی متر در نظر گرفته می شود. طراحی یک آشپزخانه صنعتی در تالار رستوران، مثل تالار عروسی، حائز اهمیت است. تامین پارکینگ به اندازه کافی، از ضوابط طراحی تالار رستوران به حساب می­آید. رعایت قوانین آتش نشانی و ایمنی در طراحی و اجرای تالار رستوران ضروری است و هرگونه تخلف در این زمینه می تواند دردسرساز شود. بنابراین معماران باید پیش از طراحی، آخرین ضوابط شهرداری را مطالعه کنند.

    طراحی تالار رستوران

    تالار رستوران ها بر خلاف باغ تالار عروسی، معمولا به رختکن نیازی ندارند چون فضای عمومی­تری دارند. در برخی از تالار رستوران­ها که جشن­ها و مراسم ساده قرار است در آن ها برگزار شود، با توجه به مساحت می توان یک جایگاه نیز طراحی کرد که در اصطلاح صاحب مجلس در این جایگاه بنشیند درست مانند تالارهای عروسی که جایگاهی برای عروس و داماد طراحی می­ شود. البته انجام چنین کاری در تالار رستوران­ هایی که فضای اختصاصی دارند منطقی به نظر می رسد. تالار رستوران ها غالبا فاقد پیست رقص هستند در نتیجه فضای بیشتری برای دکوراسیون داخلی وجود خواهد داشت. طراحی نما برای تالار رستوران ها بر اساس ضوابط باید در نظر گرفته شود چون بسیاری از تالار رستوران ها در سطح شهر واقع شده اند. برای اینکه فضای تالار رستوران جذاب تر شود، می توان بخشی از فضای آن را در صورت امکان در بام طراحی کرد و از مزایای روف گاردن نیز بهره مند شد.

    طراحی رستوران به کدام سبک؟

    پیش از اینکه طراحی رستوران یا تالار رستوران انجام شود، باید سبک مورد نظر را مشخص کرد. سبک طراحی رستوران باید متناسب با غذایی باشد که قرار است در آن سرو شود برای مثال طراحی یک سفره خانه سنتی به صورت مدرن برای مراجعه کنندگان آن، ممکن است چندان خوشایند نباشد.

    بسیاری از رستوران هایی که غذای فست فود ارائه می دهند، به صورت مدرن طراحی می شوند. معماران باید توجه داشته باشند که طراحی چه به صورت مدرن انجام شود چه به صورت سنتی، باید حتما از خلاقیت خود بهره ببرند.

    طراحی رستوران مدرن

    روف گاردن در رستوران

    امروزه با توجه به اینکه فضاها بسیار محدود شده اند و دسترسی به طبیعت نیز مثل گذشته نیست، بهره گیری هوشمندانه از فضای سبز در فضاهایی چون رستوران ها، می تواند در جذب افراد بسیار موثر باشد. برای این منظور می توان از فضای بام نیز بهره گرفت و با طراحی و اجرای روف گاردن در محیط رستوران، آن را به یک فضای دلنشین تبدیل کرد.

    البته این بدین معنا نیست که از فضای سبز رستوران ­هایی که به بام دسترسی ندارند باید غافل شد بلکه بالعکس طراحی فضای سبز این دسته از رستوران ها هم از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی، نقش مثبت فضای سبز را در محیط رستوران نمی توان انکار کرد. حتی رستوران های کوچک هم که فضای کمی دارند می­توانند با بهره گیری از دیوار سبز یا آبنمای دیواری، فضای مطلوبی را برای مشتریان ایجاد کنند. طراحی و اجرای دیوار سبز و آبنما باید زیر نظر مهندسین معماری انجام شود علاوه بر این، برای طراحی چنین فضاهایی باید ضوابط بهداشت را نیز در نظر داشت.

    روف گاردن در رستوران

    طراحی داخلی رستوران

    طراحی نما، طراحی داخلی و طراحی فضای سبز رستوران جزو کارهای تخصصی محسوب می شوند که هر گونه خطا در آن ها فارغ از طعم و کیفیت غذا، می تواند در جذب مشتری اختلال ایجاد کند. داشتن یک تابلوی مناسب و جانمایی اصولی آن روی نمای ساختمان بیش از هر چیزی حائز اهمیت است. این تابلو باید به گونه ای قرار بگیرد که در روز و شب، به خوبی قابل رویت باشد از همین روی نورپردازی تابلوی رستوران و نورپردازی داخلی آن باید به دقت صورت بگیرد. انتخاب رنگ ها در طراحی محوطه ، طراحی نمای رستوران و طراحی داخلی باید با دقت صورت بگیرد. رنگ های داخل رستوران غالبا باید از رنگ های گرم انتخاب شوند که بتوانند در افزایش اشتها نقش داشته باشند.

     هر چقدر فضای یک رستوران خاص تر باشد و بتواند کنجکاوی طراح را برانگیزد، نشان دهنده عملکرد موفقیت آمیز طراح است. اما نباید این مسئله را از یاد برد که رستوران در عین زیبا بودن باید بتواند منجر به احساس خوشایند و آرامش در فرد شود. اگر این امر در طراحی مورد توجه قرار بگیرد، می توان انتظار داشت که افراد بارها و بارها به آن رستوران مراجعه کنند.

    طراحی تالار رستوران

    ضوابط مهم طراحی رستوران؟

    آشپزخانه، قلب یک رستوران به حساب می آید و طراحی آن باید به دقت انجام شود تا مشکلی برای ارائه خدمات به وجود نیاید. همسطح بودن آشپزخانه و ارتباط راحت آن با سالن اصلی، مسئله بسیار مهمی به حساب می آید. به طور کلی، محل آماده سازی غذا و انبارها و سردخانه باید به راحتی قابل دسترس باشند. آشپزخانه یک رستوران به ویژه رستوران بزرگ باید به گونه ای طراحی شود که در آن محل پخت و پز، محل شست و شو، آماده سازی غذا و…، وجود داشته باشد.

    علاوه بر این، در نظر گرفتن محلی برای استراحت کارکنان ضروری به نظر می رسد. جانمایی سرویس بهداشتی مجزا برای کارکنان و مشتریان (سرویس مجزا برای آقایان و بانوان)، دارای اهمیت است و مهندس معمار در طراحی نباید از آن غافل بماند. همچنین در نظر گرفتن یک روشویی مستقل از سرویس بهداشتی نیز اهمیت زیادی دارد این روشویی معمولا در نزدیک ورودی رستوران های کوچک  که فضای کمتری دارند، قرار می گیرد تا مشتریان بتوانند از آن استفاده کنند. سرمایش و گرمایش یک رستوران باید به گونه ای طراحی شود که بتواند دمای مناسب را در فصول مختلف سال تامین کند.

    طراحی آشپرخانه تالار رستوران

    مسلما یک رستوران با دمای نامطلوب نمی تواند باعث جذب مشتری شود. نحوه قرارگیری صندلی ها و ابعاد آن ها در دکوراسیون داخلی رستوران بسیار حائز اهمیت است و برای کودکان باید حتما صندلی های مخصوص که غالبا بلند هستند در نظر گرفت. علاوه بر این، فضای کافی برای غذا خوردن راحت باید حتما وجود داشته باشد و بین تعداد صندلی ها و میز، تناسب در نظر گرفته شود. معمولا برای هر نفر می توان مساحتی در حدود 40 در 60 سانتی متر مد نظر قرار داد. چنانچه 20 سانتی متر نیز برای ظروف اضافه در نظر گرفته شود، فرد احساس راحتی کامل خواهد داشت. یکی دیگر از موارد مهمی که نباید آن را از قلم انداخت، قابلیت شست و شوی پرده، کرکره و لوور دراپه است. در نظر گرفتن سیستم صوتی در طراحی داخلی برای پخش موسیقی ملایم در رستوران های مجلل و کافی شاپ ها اهمیت زیادی دارد.

    پاسخی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    Call Now Buttonمشاوره تخصصی رایگان