طراحی ویلا مدرن رقیبی برای کلاسیک
ویلا مدرن، رقیبی برای کلاسیک
شاید امروزه سبک طراحی ویلای کلاسیک، مثل گذشته چندان مورد توجه قرار نگیرد و دلیل این مسئله میتواند بهره گیری زیاد از این طرح باشد. به عبارت روشن تر اینکه سبک طراحی کلاسیک برای بسیاری از افراد، به لحاظ بصری تکراری شده است. در چنین شرایطی سبک مدرن میتواند یکی از گزینههای بسیار مناسب محسوب شود. طراحی ویلا مدرن، ویژگیهای مخصوص به خودش را دارد که باید آنها را رعایت کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود. برای طراحی و ساخت ویلای مدرن، میبایست از مهندسین معمار و فضای سبز ماهر کمک گرفت چراکه این سبک در عین سادگی، پیچیدگیهای خاصی هم دارد.
هر چه ساده تر بهتر
طراحی ویلای مدرن ، بر پایه سادگی است و در آن استفاده زیاد ازعناصر و المانهای ساختمانی یا تنوع زیاد گونههای گیاهی، جایز نیست. عدم رعایت این مسئله، آشفتگی ذهنی زیادی را ایجاد میکند و نمیتوان طراحی ویلا بدین شکل را مدرن دانست. یکی دیگر از ویژگیهایی که در طراحی ویلای مدرن باید به آن توجه داشت، کاربردی بودن فضاهاست و صرفا زیبایی یک فضا در این سبک نباید مد نظر قرار بگیرد. به عبارتی در این سبک، فرم از عملکرد تبعیت میکند.
همچنین در طراحی و ساخت ویلا به سبک مدرن، باید یک ارتباط معنادار بین فضاهای داخلی و بیرونی ویلا وجود داشته باشد. بهره گیری از پنجرههای بزرگ، استفاده از الوارهای چوبی و متریال با ماهیت فلزی، در ساخت ویلای مدرن زیاد دیده میشود. به طور کلی، تا جای ممکن نباید از دیوار زیاد استفاده کرد و معمولا شیشههایی مرتفع و با ضخامت زیاد، در این سبک مورد استفاده قرار میگیرند.
پاسیو هم دارد؟
یکی از ویژگیهای مثبت طراحی و ساخت ویلا به این سبک ، مد نظر قرار دادن پاسیو است. پاسیو این شرایط را برای افراد فراهم میکند که در داخل خانه نیز بتوانند از طبیعت به شکل شبیه سازی شده بهره ببرند. پاسیو در طراحی ویلای مدرن، باید همانند سایر قسمتهای ساختمان و محوطه، بتواند سبک مدرن را به مخاطب القا کند.
طراحی پاسیو در سبک مدرن، معمولا ساده طراحی میشود و در نظر گرفتن یک فضای کاربردی برای صرف صبحانه، ناهار یا شام، میتواند اهمیت زیاد داشته باشد. حتی در پاسیو می توان آبنما نیز جانمایی کرد البته باید در نظر داشت که طراحی آبنمای مدرن سازگاری بیشتری با این فضا دارد. فارغ از زیبایی و رعایت موارد مرتبط با این سبک، تعبیه تهویه مناسب و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی با توجه به منطقه قرارگیری ویلا، ضروری است.
مزیتهای دیگر طراحی مدرن
طراحی ویلا به سبک مدرن، مزیتهای دیگری هم دارد. برای مثال، این نوع سبک طراحی، بر خلاف طراحی ویلای کلاسیک ، برای فضاهای نسبتا کوچک نیز قابل اجراست. یکی دیگر از مزایای ویلای مدرن، داشتن نور طبیعی زیاد به دلیل دارا بودن دیوارها و پنجرههای شیشه ای آن است. ویلا به صورت مدرن، فرد را به مرور زمان خسته نمیکند و به نوعی این سبک برای فرد همیشه تازگی دارد.
هزینه طراحی ویلای مدرن معمولا به نسبت طراحی ویلای کلاسیک میتواند تا حدودی کمتر باشد و این مسئله یکی دیگر از مزایای این نوع سبک به حساب میآید. البته این مسئله بدین معنا نیست که سبک مدرن از درجه اهمیت پایین تری به نسبت سبک کلاسیک برخوردار است و تنها دلیل اختلاف قیمت، به پیچیدگی کمتر سبک مدرن برمیگردد.
امنیت ویلا چگونه تامین میشود؟
شاید یکی از مواردی که شما را برای انتخاب این نوع سبک مردد کند، تامین امنیت آن به دلیل بهره گیری از پنجرههای بزرگ شیشه ای باشد و این مسئله باعث درگیری ذهن تان شود ولی برای این منظور واقعا جای نگرانی وجود ندارد. به غیر از داشتن سرایدار و نگهبان در داخل محوطه ویلا ، میتوان از سیستمهای امنیتی از راه دور برای ویلاهای مدرن بهره گرفت. این سیستمهای امنیتی شاید در وهله اول به نظرتان گران به نظر برسند ولی میتوانند نگرانی تان را در رابطه با امنیت برطرف کنند.
رنگ شناسی ویلا حرف اول را میزند
سبک طراحی ویلا از هر نوعی که باشد، شناخت رنگ حرف اول را میزند. اگر طراح در انتخاب رنگ مهارت کافی را داشته باشد، نتیجه نهایی طرح بسیار خوب خواهد شد. معمولا در طراحی ویلای مدرن، طراحان بسیاری از رنگهای روشن یا خنثی بهره میبرند. البته گاهی در برخی طراحیها رنگ مشکی غالب است. اگر طراح قصد دارد از رنگ مشکی به وفور استفاده کند باید متراژ بنا را هم در نظر بگیرد و در صورتی که متراژ بنا کم باشد، به کار بردن رنگ تیره به ویژه رنگ مشکی نتیجه چندان خوبی را در پی نخواهد داشت. رنگهایی چون خاکستری، زغالی، نقره ای، آلبالویی اگر به درستی به کار گرفته شوند، میتوانند حس مدرن بودن را به بیننده بیشتر القا کنند.
نورپردازی ویلا مدرن را دست کم نگیرید
طراحی ویلای مدرن باید به گونه ای باشد که علاوه بر روز، در شب هم بتواند جلوه خاصی را ایجاد کند. به همین دلیل در طراحی ویلا و محوطه سازی ویلا ، باید نورپردازی به شکل هدفمند و اصولی انجام شود. شاید هزینه طراحی ویلا و اجرای آن در شرایطی که نورپردازی زیادی برای آن مد نظر قرار بگیرد، کمیبیشتر شود ولی نتیجه کار را بسیار متفاوت خواهد کرد. نورپردازی در سبک مدرن با نوپردازی در طراحی ویلای کلاسیک کاملا متفاوت است. برای مثال، در سبک کلاسیک از چراغهایی استفاده میشود که بتوانند قدیمیبودن را به نوعی تداعی کنند در حالی که چراغهای مناسب برای سبک مدرن، اغلب به صورت مخفی جانمایی میشوند و بیشتر نورشان مد نظر طراح است.
نورپردازی خطی یکی از بهترین انواع نورپردازی برای سبک مدرن به حساب میآید و میتوان از آن در قسمتهای محوطه بهره گرفت. ایجاد یک نور ملایم کوچک در کنار گیاهان به ویژه گیاهان هرس شده (آرایشی)، حس خوبی را به بیننده القا خواهد کرد. چراغهای سقفی و دیواری، از موارد دیگری هستند که برای محوطه سازی ویلای مدرن میتوانند مناسب باشند. گاهی نورپردازی به صورت نقطه ای هم به بهبود وضعیت محوطه کمک میکند. حتی در شرایطی که کارفرما همکاریهای لازم را داشته باشد، میتوان در کف سازی محلهای عبور و مرور از چراغهایی با نور ملایم استفاده کرد.
المانهای مدرن
برای طراحی ویلای مدرن، نباید تنها روی ساختمان تمرکز کرد و باید به جزئیات بیشتری توجه داشت. به عنوان مثال، با بهره گیری از مجسمههای دفرمه و خاص میتوان بر مدرن بودن تاکید کرد البته جایی که مجسمه قرار میگیرد هم حائز اهمیت است. به غیر از مجسمه، نیمکتها و میزهایی را میتوان در محوطه سازی ویلای مدرن جانمایی کرد که با سبک محوطه و ویلا در تناسب باشند. یک نکته مهم در رابطه با نیمکت، میز و مجسمه وجود دارد آن هم اینکه افراط در به کار بردن این المانها آشفتگی ایجاد میکند. اینکه طراح تصور کند هر چه بیشتر این موارد را در طراحی ویلا بیاورد موفق تر عملکرده، اشتباه است.
انتخاب گیاه بر چه اساسی؟
شاید بارها و بارها طرحهایی، اجرایی شده باشند که به لحاظ ساختمان و محوطه سازی ، ایراد چندانی به آنها نتوان گرفت ولی انتخاب گیاه در آنها دارای اشتباهات زیادی باشد. به عبارت روشن تر اینکه گیاهان میتوانند روی کل طراحی ویلای مدرن تاثیر بگذارند که این تاثیر گاهی مثبت و گاهی منفی است. برخی گیاهان به دلیل شکل ظاهری خود، چندان مناسب سبک مدرن نیستند در عین حال گیاهان دیگری وجود دارند که با ساختار سبک مدرن کاملا همخوانی دارند. برای مثال، نی خیزران یکی از گیاهانی است که برای سبک مدرن میتوان از آن بهره گرفت. همچنین از فستوکا برای آرایش باغچهها میتوان استفاده کرد. دراسنا ، سانسوریا و انواع گیاهان آپارتمانی که بافت و فرم منظمیدارند، برای قسمت پاسیو مناسب هستند.
همچنین در سبک مدرن میتوان از انواع سروها و کاجهایی که قابلیت هرس پذیری و آرایش دارند استفاده کرد. شمشاد توپی، شمشاد ژاپنی ، سرو لاوسون، سرو کامیس پاریس، کاج نوئل، سدروس میتوانند درمحوطه سازی ویلا به سبک مدرن مورد استفاده قرار بگیرند. چمن یکی از گیاهانی است که در انواع سبکها میتواند مورد استفاده باشد و به نوعی وجه مشترک سبک مدرن و سبک کلاسیک محسوب میشود. البته نباید این مسئله را از یاد برد که چمن گیاهی با نیاز آبی بالاست و تا جای ممکن برای صرفه جویی در مصرف آب، باید از کاشت آن اجتناب کرد. چنانچه کارفرما اصرار زیادی برای استفاده از چمن داشته باشد، باید منابع تامین آب مورد بررسی قرار بگیرد و دبی آب در دسترس و نیاز آبی چمن به دقت توسط مهندسین آب بررسی شود.
شرایط آب و هوایی
گاهی همه چیز متناسب با سبک مدرن انتخاب میشود و گیاهان به لحاظ ظاهری مشکلی ندارند ولی مدتی پس از کاشت، شروع به افت و از بین رفتن میکنند. این مسئله میتواند دلایل زیادی داشته باشد که یکی از دلایل اصلی آن عدم رسیدگی صحیح کارفرما به گیاهان است. علاوه بر این، در شرایطی که کارفرما از مجریان با تجربه و متخصص بهره نبرد، انتخاب اشتباه گیاه اتفاق میافتد که دردسرها و هزینههای زیادی را در پی دارد. برای انتخاب گیاه عوامل زیادی چون شرایط آب و هوایی منطقه، جهت وزش باد غالب، نوع خاک، میزان آبیاری، شدت و زاویه تابش آفتاب را باید مد نظر قرار داد.
آگاهی از هزینهها
شاید این سئوال به ذهن خیلی از افراد برسد که هزینه طراحی ویلا و هزینه ساخت ویلای مدرن، چقدر خواهد شد؟ در پاسخ به این سئوال باید گفت که هزینه طراحی و ساخت ویلا به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. برای مثال، یکی از مواردی که میتواند در هزینه نهایی تاثیر بگذارد، موقعیت جغرافیایی پروژه، تعداد بازدیدها، متریال، نقشههای مختلفی که شرکت مهندسی در اختیار کارفرما قرار میدهد. کارفرما میتواند در زمان تنظیم قرارداد از مجری (شرکت مهندسی) بخواهد که به صورت شفاف ، کاری را که میخواهد برای او انجام بدهد توضیح بدهد ضمن اینکه انتظارات خود را هم به مجری بگوید. هر چه کارفرما طرح خاص تر و منحصر به فردتری را بخواهد، هزینه آن نیز بیشتر خواهد شد.
چند نکته مهم دیگر
طراحی ویلای مدرن، به گونه ای است که تجملات در آن جایی ندارد و راحتی فرد در فضاهای مختلف بیش از هر چیز دیگری مد نظر قرار میگیرد. این ویژگی بر خلاف طراحی ویلای کلاسیک است در واقع در طراحی ویلا به سبک کلاسیک، تجملات بیش از موارد دیگر حرف اول را میزند. معمولا در سبک کلاسیک، همه چیز تابع نظم و قرینگی باید باشد در حالی که در سبک مدرن، دست طراح برای بروز خلاقیت باز است.
طراحی ویلای کلاسیک با محدودیتهایی برای انتخاب مصالح ساختمانی، میتواند مواجه باشد در حالی که در طراحی ویلای مدرن، این محدودیتها خیلی زیاد نیست. چنانچه در طراحی و ساخت ویلا به سبک مدرن، بتوان از مصالح بومیهر منطقه بهره گرفت، روح و حس مکان را میتوان به افراد منتقل کرد و انجام چنین کاری یک مزیت به حساب میآید.
استخر در طراحی ویلا
مسلما محوطه سازی ویلا به سبک مدرن، مانند هر سبک دیگری ویژگیهای خاص خودش را دارد و طراحان منظر و مهندسین معمار باید در زمان طراحی ویلای مدرن، به محوطه سازی نیز توجه ویژه ای داشته باشند. معمولا اختصاص استخر در محوطه سازی ویلا میتواند فضا را بیش از پیش زیباتر کند. البته اختصاص استخر در داخل، هزینه طراحی ویلا را بالاتر میبرد. استخر ویلاهای مدرن ، پیچیدگی زیادی ندارند و غالبا ساده طراحی میشوند. بهره گیری از المانهای کلاسیک، مناسب استخر مدرن نیست و محدودیتهایی را برای استفاده میتواند به وجود بیاورد.
استخرهایی که به سبک مدرن طراحی میشوند میتوانند شبیه آمیب یا به شکل لوبیایی طراحی شوند. در واقع انجام این کار به نوعی الهام گرفتن از سبک طبیعت گرایانه محسوب میشود. به غیر از استخر، موارد دیگری هم وجود دارند که در صورت طراحی ویلای مدرن باید مورد توجه قرار بگیرند. برای مثال، عدم وجود درپوش (مربوط به فلاورباکسها)، یکی از موارد مهمیاست که طراحان نباید آن را در محوطه سازی ویلا نادیده بگیرند. در طرحهای مدرن ، میتوان به میزان منطقی از انواع سنگ ریزه استفاده کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!