4.7/5 - (17 امتیاز)

هرینه ساخت ویلا در سال‌ 1403 تا سال‌های بعد با شرایط ساخت خوب تا عالی

عوامل زیادی در قیمت تمام شده ویلا (هزینه ساخت ویلا) موثر هستند. در ابتدا می‌بایست با این عوامل آشنا شد. ما در اینجا به تنها چند مورد مهم  بسنده خواهیم کرد.

  • موقعیت مکانی از لحاظ تقسیم بندی کشوری

در تقسیمات کشوری اراضی به استان، شهرستان، بخش، دهستان،  شهر و روستا تقسیم بندی می‌شوند. نهاد‌های مسئول آنها استانداری، فرمانداری، بخشداری، شهرداری و دهیاری هستند . قالبا دهیاری‌ها تعامل پذیر تر از سایر نهاد‌ها بوده و لذا هزینه‌های مربوط به پایان کار در این نهاد‌ها معقول تر می‌باشد.

همچنین در شهر‌های شمالی کشور بخاطر نبود کارگر ارزان و استاد کار کافی، همچنین شرایط آب و هوایی نچندان مناسب جهت اجرای عملیات ساختمانی ( تقریبا 5 ماه از سال بارندگی می‌باشد )، هزینه ساخت ویلا، حدود 20 درصد از سایر نقاط کشور بیشتر می‌باشد .

در شهر‌های خاص چون کیش و قشم، و سایر جزیره‌های ایران، از آنجایی که حمل مصالح فقط از طریق لنچ و کشتی میسر است، در صد قابل توجهی دستمزد و مصالح زیاد بوده و در هزینه ساخت ویلا و عملیات عمرانی تاثیر چشمگیری می‌گذارد.

در مناطق کم برخوردار یا صعب العبو ، هزینه ساخت به دلیل حمل مصالح از سایر نقاط، بعضا تا 5 درصد کل، بیشتر می‌شود.

هزینه ساخت ویلا

  • شرایط زمین

راه‌های دسترسی به زمین، شیب زمین، نوع خاک و وضعیت استقامتی ساختمان‌های همسایه مهمترین عوامل در هزینه ساخت ویلا در مقوله شرایط زمین محسوب می‌شون .

راه‌های دسترسی اگر در شرایط مطلوب نباشند، سرعت کار را کاهش می‌دهند، هزینه‌های حمل مصالح را افزایش داده و روند اجرا را فرسایشی می‌کنند .

شیب زمین هر چه بیشتر باشد، امکان طرح خلاقانه تری برای معمار فراهم کرده و از سوی دیگر هزینه‌های کارفرما را بیشتر می‌کند.

هزینه‌های مربوط به خاکبرداری و خاکریزی، ایجاد طبقه یا طبقات بیشتر برای دسترسی بهتر، ساخت دیوار برشی و دیوار حائل، اجرای شمع یا فونداسیون قوی تر، سرعت کم و اجرا، حمل و نقل سخت تر و خیلی عوامل دیگر ساخت ویلا را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد که منجر به هزینه بیشتر می‌شود.

هزینه ساخت ویلا در ایران

  • معماری

هر چه معماری خلاقانه تر باشد، هزینه بیشتر. استفاده از پنجره‌های بیش از حد بزرگ، کنسول‌های بلند، ارتفاع طبقات بلند، فاصله ستون‌های زیاد، اجرای استخر‌های خاص و ایجاد آنها در طبقات، تاثیر بسزایی در هزینه‌های ساخت ویلا دارد.

هزینه ساخت ویلا با شرایط ساخت خوب تا عالی

  • امکانات و رفاهیایت

آسانسور، جاروی مرکزی، هوشمند سازی، سیستم‌های برودتی و حرارتی خاص (چیلر و هواساز)، سالن سینما و سیستم صوتی گسترده شاید در یک ویلای لاکچری از باید‌های آن باشد. ولی در یک ویلای اقتصادی توجیه مالی ندارد.

  • متریال ساخت

شاید مهمترین عامل در مبلغ تمام شده برای یک ویلا ، انتخاب متریال و فینیشینگ کار می‌باشد . برای مثال در یک ویلای مدرن بخش قابل توجه نما از پنجره و شیشه می‌باشد . این پنجره‌ها در ابعاد کوچک و متوسط (1.20*2.40) یو پی وی سی ، در ابعاد بزرگ نرمال بریک و ترمال بریک ، و در ابعاد خیلی بزرگ و نامتعارف کرتین وال می‌شود .

ضخامت شیشه‌ها 4 میل ، 6 میل ، 8 میل و حتی بیشتر بسته به ابعاد پنجره‌ها تعریف می‌شود . تفاوت قیمتی بین یو پی وی سی با ترمال بریک حدود 25 درصد و ترمال با کرتین وال بعضا تا 200 درصد می‌باشد . شیرا آلات توکار تقریبا تا 3 الی 4 برابر شیر آلات روکار هزینه دارند . توالت وال هنگ تقریبا 2.5 برابر توالت فرنگی هزینه دارد. سرامیک‌های پرسلان اسلب هزینه 3 برابر به نسبت سرامیک‌های ابعاد نرمال 60*120 را داراست.

هزینه ساخت ویلا

  • نوع سازه ساختمان ویلا

اسکلت در ساختمان‌های بتنی حدودا 15 درصد از اسکلت ساختمان‌های فلزی هزینه کمتری دارند . لاکن سرعت اجرا در ساختمان‌های بتنی کمتر است . همچنین ابعاد ساختمان بتنی در مقاطع ستون و تیر بیشتر بوده لذا فضای بیشتری اشغال می‌کنند و تمهیدات معماری خاص خود را می‌طلبند . همچنین سازه‌های پیش تنیده ، پس کشیده ، وافل و غیره هم از سازه‌های خاص بوده که از قانون بالا تبعیت نکرده و معمولا در ویلا‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

هزینه ساخت ویلا با شرایط ساخت خوب تا عالی

  • توان مالی کارفرما

با توجه به تورم حدود 30 درصد سالانه در مصالح و 25 درصدی دستمزد ، سرعت اجرای بیشتر ،  هزینه ساخت کمتری می‌طلبد . لذا تزریق به موقع مالی از سوی کارفرما ، در نهایت منجر به کاهش هزینه‌های ساخت خواهد شد . همچنین هزینه‌های مربوط به نگهبانی ، اجاره داربست و برخی اقلام دیگر نیز ، کاهش می‌یابد .

  • تیم اجرایی

یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در هزینه ساخت تمام شده در ویلا، تیم اجرایی حرفه ای و اخلاق مدار است . یک سرپرست کارگاه حرفه ای با چیدمان برنامه کاری و زمان بندی منظم ، پرت کاری و مصالح را به حداقل می‌رساند . این موضوع چنان مهم می‌باشد که گاهی تا 15 درصد در کل کار صرفه اقتصادی را به دنبال دارد .

برای مثال نیروی کارگری با کارگر روزی حدود 700،000 تومان در سال 1403 در پروژه‌های با حجم متوسط ، بعد از اتمام اسکلت ، هر روز مورد نیاز است . دستمزد ماهانه این کارگر به ازای 26 روز ، حدود 18،000،000 تومان در هرماه می‌شود . تعداد 5 کارگر ماهانه حدود 100،000،000 تومان دستمزد می‌گیرند . تغریبا در پیک کار ( سفت کاری و ابتدای نازک کاری ) برای یک پروژه با متراژ 600 متر مربع در سه طبقه ، حداقل 5 ماه زمان نیاز می‌باشد . برنامه کاری منظم 500 میلیون هزینه کارگری را می‌تواند به یک سوم کاهش دهد.

هزینه ساخت ویلا در ایران

  • زمان و مکان خرید مصالح

این که مصالح و تجهیزات ساخت از جمله آهن ، میلگرد ، بتن آماده ، سرامیک ، درب و پنجره ، چراغ‌ها ، شیر آلات و تجهیزات استخر ، آسانسور را چه موقع و از کجا بخرید ، بسیار حائز اهمیت است . تمامی‌موارد عنوان شده قابل پیش خرید می‌باشد فقط یک براورد حدودی مورد نیاز است . در این شرایط هزینه‌های تحمیلی ناشی از تورم سالانه و فصلی ایران ، ضرر کمتری به بودجه ساخت وارد خواهد کرد.

نتیجه گیری

در بالا به 9 عامل تاثیر گذار در هزینه ساخت ویلا اشاره شد. عوامل دیگری نیز با تاثیر کمرنگ تر وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره نشد .

در پایان هرینه ساخت ویلا در سال‌های متعدد با شرایط ساخت خوب تا عالی ( بهترین متریال ایرانی در بازار با حجم 90 درصد از کل متریال استفاده شده ) بین 300 تا 500 دلار ( قیمت میانگین دلار در هر سال ) به ازای هر متر مربع پیش بینی می‌شود .